trofie-al-pesto-genovese

Trofie al pesto

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 380 gr Trofie van Pastificio dei Campi
  • 180 gr pesto di Basilico Genovese DOP van Olio Calvi
  • een eetlepel olio Metallica - Olio Calvi
  • basilicumblaadjes

Bereidingswijze

Trofie al pesto is één van de meeste bekende gerechten uit de Ligurische keuken. Eenvoudig te bereiden.

Kook de trofie in gezouten water. Hou een beetje kookvocht apart.

Giet de pasta af zodra ze al dente is. Laat de trofie even uitlekken.

Meng vervolgens goed met een eetlepel Metallica olijfolie en de groene pesto.

Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe. Zeer goed mengen. Werk af met enkele basilicumblaadjes.  Warm serveren in een pastabord.

Metallica 750ml

Nu bestellen

italiaanse antipasti - pesto basilico genovese groene pesto olio calvi ligure Pesto di basilico Genovese

Nu bestellen

Contact