Basisrecept Risotto

Ingrediënten - voor 4 personen

  • 350 gr Carnaroli rijst
  • 1 grote ui
  • een half glas droge witte wijn
  • 60 gr boter
  • 1 liter groentenbouillon
  • een scheutje olijfolie
  • 60 gr parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Snij de ui fijn. Verhit een scheut olijfolie in een kookpot op een matig vuur. Stoof hierin de uisnippers tot ze een mooie gouden kleur krijgen.

Giet de Carnaroli risottorijst in de kookpot. Roer en laat de korrels samen met de ui kort meebakken. Voeg de groentebouillon en de witte wijn toe.

Zet het deksel op de pot en laat de rijst 16 minuten garen op een zacht vuur. Roer niet. Controleer de rijst regelmatig. Zodra de korrels het vocht hebben geabsorbeerd, roer je alles voor de eerste keer om.
Rasp de parmezaanse kaas en meng onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe. Eventueel kruiden met peper. Ten slotte roer je de risotto nog een laatste keer om en serveer.
recept : Ente Nazionale Risi

italiaanse risotto-carnaroli rijst-riso carnaroli-girino-vercelli Carnaroli rijst

Nu bestellen

Metallica 750ml

Nu bestellen

Contact