dessert-cantumatti-famigliadesideri-dolciagogo-chocolademousse

Cestino di Cantuccio di Prato met chocolademousse

Ingrediënten - voor 4 personen

  • Cestino di Cantuccio di Prato van Famiglia Desideri
  • 6 eieren
  • 200 gr pure chocolade
  • 100 gr suiker
  • 375 ml room
  • amandelschilfers en amandelen

Bereidingswijze

Een chocolademousse scoort altijd.

Laat de pure chocolade au bain marie smelten. Verhit water in een kookpot en plaats hierin een tweede pot. Gebruik die om de chocolade rustig te laten smelten.

Scheid de dooiers en de eiwitten van 6 eieren.

Doe de eigelen in een grote mengkom, en klop ze los samen met de suiker. Hiervoor kan je een keukenrobot of handmixer gebruiken. Giet de suiker in delen bij het dooiermengsel. Klop alles tot er een schuimige bleke massa ontstaat.

In een zeer propere en vetvrije mengkom klop je de eiwitten tot een vast schuim. Een perfecte chocolademousse moet zo luchtig mogelijk zijn!

Spatel het eiwitschuim voorzichtig en geduldig onder het chocolademengsel. Voeg het eiwit in delen toe!
Schenk de room in een mengbeker en klop deze half op. Het mag geen slagroom worden.
Spatel de luchtige room door het mengsel.
Giet vervolgens alles over in een serveerschaal en laat de mousse enkele uren opstijven in de koelkast.
recept chocolademousse : Jeroen Meus

Serveer de mousse in een cantumatti van Famiglia Desideri. Werk af met amandelnoten en -schilfers. Een toppresentatie !!

foto : foodblogger Dolciagogo

italiaanse zoetigheden-cestino di cantuccio di prato- famiglia desideri- montecatini Cestino di Cantuccio di Prato

Nu bestellen

Contact