In deze geschenkbox vind je een assortiment van Italiaanse producten. Geselecteerd door Regina Paola. Ontdek de overheerlijke smaken van Italië !

Biscotteria Bettina is befaamd voor haar artisanale koekjes. Uit het assortiment van de aperitiefkoekjes heeft Regina Paola volgende smaken geselecteerd.

Biscottini al Farro : speltkoekjes met extravergine olijfolie. Dit aperitiefkoekje smaakt overheerlijk bij een glaasje proscesso, een glas Vermentino, een biertje of een Mojito

Cantucci con Arachidi e Parmigiano Reggiano: aperitiefkoekjes met pindanoten en parmezaanse kaas. Een klassieker. Smaakt perfect bij een glaasje jonge witte of rode wijn.

Biscottini alle Erbetta di Campagna: aperitiefkoekjes met tuinkruiden. Een ideale combinatie met een glaasje prosecco of spritz.

Trofie Al Pesto

Ingrediënten

Voor 2 personen

Bereiding

Trofie al pesto is één van de meeste bekende gerechten uit de Ligurische keuken. Eenvoudig te bereiden. Kook de trofie in gezouten water. Hou een beetje kookvocht apart. Giet de pasta af zodra ze al dente is. Laat de trofie even uitlekken. Meng vervolgens goed met een eetlepel Metallica olijfolie en de groene pesto. Voeg indien nodig nog een beetje kookvocht toe. Zeer goed mengen. Werk af met enkele basilicumblaadjes. Serveer warm in een pastabord.

Sardine all’olio d’olive

Sardienen in olijfolie zijn een klassieker in de Mediterrane keuken.

Pollastrini gebruikt sardienen, die voor de kust van Sicilië gevangen worden.
Deze sardienen worden in verfijnde olijfolie bewaard, zodat hun fijne smaak behouden blijft.

DOLCE : “Le Cialde”

Le Cialde di Montecatini Terme zijn typische koekjes uit het stadje met de bekende
thermale baden in Toscane.
Famiglia Desideri maakt deze koekjes volgens een tradizioneel recept van bloem, melk, eieren en suiker. Tussen 2 bladerdeegkoeken wordt een laagje amandelspijs gesmeerd.
Le Cialde zijn overheerlijk bij de koffie of ijsroom.

Contact