San Rumé - Barbera d'Asti - Vincenzo Bossotti

12.95

Uitverkocht

“San Rumé” is een Barbera d’Asti DOCG Superiore (2014) van Vincenzo Bossotti uit Piemonte.

Vincenzo Bossotti laat deze wijn 3 à 6 maanden rijpen in inox tanks. Daarna 7 à 8 maanden in vaten.
Robijnrode wijn met een roze rode rand. Aroma van gestoofd fruit met een lichte hint van vanille.
Bijzonder vol van smaak met een lange en harmonieuze afdronk.

San Rumé Barbera d’Asti DOCG Superiore past perfect bij vlees- en wildgerechten. Ideaal bij stoofpotjes.

Inhoud: 750 ml

Toon meer

Over Vincenzo Bossotti

Vincenzo Bossotti is een gepassioneerde wijnmaker uit Cisterna d’Asti in Piemonte. Hij maakt unieke wijnen met een geheel eigen karakter. Zijn wijngaarden kan je vinden op een hoogte van 375 m boven de zeespiegel. 8 hectare zijn beplant met Nebbiolo, Barbera, Arneis en de autochtone druif Croatina. Vincenzo Bossotti heeft een opleiding als fotograaf en grafisch vormgever. Dit is te zien aan de artistieke etiketten van zijn wijnen.

Over de barbera druif

Barbera is een populair blauw druivenras uit Piemonte. Deze druiven groeien probleemloos op allerlei bodemsoorten. Ze kunnen ook een royaal volume tot 70 hectoliter/hectare opleveren. Sinds de jaren negentig worden van barbera druiven rijke en complexe wijnen gemaakt met veel verouderingspotentieel. Gelukkig is de laatste jaren de interesse naar de traditionele speelse en fruitige versies teruggekeerd. Zo laat de barbera zich van haar origineelste en leukste kant laat zien.

Specificaties

Wijnsoort Rode wijn

Regio Piemonte

Druiven Barbera

Over italiaanse wijnen

Op zoek naar een Italiaanse wijn? Bij Regina Paola vind je een ruim assortiment wijnen van de verschillende streken uit Italië. Omdat het land diverse klimaten kent, zijn de Italiaanse wijnen heel verscheiden. In het noorden een landklimaat met koelere temperaturen.  De wijngaarden liggen er aan de voet van een berg of zijn in valleien gelegen.  In het zuiden van Italië zijn de temperaturen een stuk hoger. Ook heeft Italië een grote verscheidenheid aan druivenrassen. De Sangiovese druif wordt het meest verbouwd in de Italiaanse wijngaarden. Maar er worden ook veel andere, echte Italiaanse druivenrassen gebruikt zoals Barbera, Montepulciano en Trebbianodruiven. Ook meer bekende druivenrassen, zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Pinot Grigio worden in Italië verbouwd. Met een productie van zo’n 53 miljoen hectoliter per jaar is Italië de op één na grootste wijnproducent ter wereld.

Contact