Amarenakersen - Morello Austera

7.2013.00

Amarena kersen di Cantiano zijn een specialiteit van Morello Austera uit Le Marche.

De Amarena kersen zijn wilde zure kersen. De Visciole of Amarena di Cantiano vind je in de provincie Pesaro en Urbino in Le Marche. Ze groeien spontaan op de kalkhoudende en kleiachtige hellingen van de berg Cantria in het Cantiano-gebied. Deze kersen zijn befaamd voor hun superverfijnde smaak.

In juni zijn de kersen rijp. Ze worden dan geplukt, gereinigd en ontpit. Morella Austera vangt het sap van de kersen op. Volgens een traditionele methode wordt het sap gekookt met suiker. De kersen worden daarna ingelegd in hun stroop.

Amarena kersen smaken geweldig bij ijsroom, pannekoeken en yoghurt. Maar ze zijn ook uitermate geschikt als ingrediënt bij gebak of cake.

Bewaartip! In de koelkast na opening.

Wissen

Over Morello Austera

Morello Austera is een familiebedrijf met een ware passie voor fruit. Het is gelegen in de provincie Pesaro e Urbino in Le Marche. Morello Austera heeft vier hectare boomgaarden met kerselaars. Deze wilde zure kersen gebruiken zij voor hun specialteit: Amarena kersen di Cantiano op siroop en kersenconfituur. Verder hebben zij ook witte vijgen, bramen, moerbeien, frambozen, aardbeien, peren en wilde pruimen. Van dit fruit maken zij overheerlijke confituren en andere fruitprodukten.

Specificaties

Allergenen zonder toevoeging van conserveermiddelen, zonder toevoeging van kleurstoffen

Regio Le Marche

Over italiaanse zoetigheden

Contact